God løbeteknik hjælper løber med ledproblemer
Lottes historie er en solstrålehistorie. Og den er et eksempel på, at hvis man bruger sin krop naturligt, vil den reagere naturligt - og i nogle tilfælde starte en proces, der overstiger de mest optimistiske forventninger.
Lotte lider af leddegigt og forfodsnedfald, og hun kunne til sin store frustration ikke længere løbe uden store smerter.
Jeg tilbød at hjælpe hende. Måske kunne en mere skånsom løbeteknik gøre en forskel?
Sådan løber du lettere
At løbe let handler om rytme og balance og kun at gøre de nødvendige bevægelser, når du løber. Her er en lille vejledning i hvordan du selv kan tage hul på at forbedre dit løb:
En god Aarhushistorie
Vi elsker at løbe, og vi hader skader. Det er LØBLETs simple filosofi. Som tidligere træner i landets største løbeklub har vi desværre set alt for mange få spoleret deres løbeglæde til trods for dyrt indkøbte sko og forsigtige træningsprogrammer.
Vi var selv ved at lide samme triste skæbne, inden vi fandt ud af, at der manglede et væsentligt element i vores tilgang til løbetræning. Det element var teknik. I dag er vi ikke blot løbetrænere - vi er også Pose Running-instruktører, som med endnu større fornøjelse deler vores erfaring og viden med andre.
Det er så let at løbe
"Alle kan løbe - du sætter jo bare den ene fod foran den anden," hører jeg ofte. Men når det er så let at løbe, hvorfor så interessere sig for løbeteknik? Er det ikke nok at vide, om du løber neutralt eller pronerer?
Ifølge den traditionelle opfattelse er alt, hvad du behøver, hvis du vil undgå skader, et par (dyre) stødabsorberende sko. Men virkeligheden er, at sko sjældent skåner for skader. Og så forsøger vi at reparere skaden med nye (dyrere) sko, indlæg, sportstape, Biofreeze og behandlinger hos fysioterapeuter og andet godtfolk. Hvis det ikke ligefrem gør så ondt, at vi er nødt til at holde helt op med at løbe.